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[化学論文のための英語講座] 第21回:ミニコーナー


(English version is here.)

今回はミニコーナーとして「様々な国の食べ物を経験して」をお送りします。

今まで、私は様々な国の文化に触れました。転石苔を生ぜずと言いますが、良い経験をたくさんしましたと思っています。例えば、言語を勉強するためにドイツやスペインに行って、言語の習得だけでなく色々勉強になりました。
住む地域が異なっていても共通点は色々ありますが、非常に面白いなと思うことの一つは食事です。飲食は栄養を摂るだけではなく、習慣、祭りなど、友達や家族と集まる機会の一つです。外食でも内食でも親しい人と一緒に食事することは人生の最も素晴らしいものの一つでしょう。

どこの地域の人々もおいしいものが大好きですが、よく食べるものは住む場所によって異なります。ドイツ料理と言えば、豚肉とザワークラウトを考える人が多いかもしれませんがドイツの真の宝物はパンだと思います。どこのパン屋にも種類はたくさん置いてあり、バターなしでそのままでもとても美味しいです。スペインの名物はやっぱりパエリヤですが、それ以外の特産物もかなり多いです。サラマンカのオルナソは私の大好物のひとつです。オルナソはミートパイみたいで、サラマンカ市内では持ち帰りで売る店が多いです。

私の住むカナダにある家のほとんどは台所に大きなオーブンがあり、それで色々おいしものが作れます。例えばクッキー、ケーキ、パイ(リンゴ、カボチャ、肉など)、焼き芋、ラザニア、エンチラダス、ロース肉や七面鳥のローストなど、本当にたくさんの種類を作れます。自家製パンとオルナソも作れるでしょう。

私は日本を離れている時は和食が本当に恋しくなります。和食そのものだけではなく、店の雰囲気も恋しくなります。最近は、今度日本へ行く時に何を食べようかとよく考えています 。いつも迷ってしまいますが、今のランキングは、1位:月見そば、2位:お好み焼き、3位:うなぎ丼です。次の旅を楽しみにしています。

次回は「助動詞can」です。

[Mini Corner] Experiencing the Food of Different Countries

To date, I have been exposed to the culture of various countries. It is said that a rolling stone gathers no moss, but despite this I think I have had many good experiences. For example, I went to Germany and Spain to study and learned not only language, but many other things as well. No matter where people live they have things in common, but I think among the most interesting are our eating habits. Eating and drinking is not just for nutrition, but a custom, a celebration, and a chance to meet with friends and family. Whether eating at home or dining out, sharing a meal with those close to us is one of the most wonderful things in life.

People everywhere love delicious food, but what is usually eaten changes with place. When speaking of German food, many people think of pork and sauerkraut, but I think the real treasure of Germany is bread. There are many types in every bakery, and is perfectly delicious as is, even without butter. In Spain, naturally paella is a famous dish, but there are many other specialties as well. Hornazo, in Salamanca, is one of my favorites. Hornazo is like a meat pie, and many shops in Salamanca sell it to go.

Most of the houses in Canada where I live have a large oven in the kitchen, which can be used to prepare many different wonderful dishes. One can prepare a great many varieties such as cookies, cakes, pies (apple, pumpkin, meat, etc.), baked potatoes, lasagna, enchiladas, roast beef and roast turkey. One could even make homemade bread or hornazo.

When I am away from Japan, I really miss Japanese dining. I miss not just the food itself, but also the style and atmosphere. Recently, I have been thinking about what I would like to eat the next time I go to Japan. I always have trouble deciding, but my current top choices are, #1: tsukimi soba, #2: okonomiyaki, and #3: unagi don. I am looking forward to my next journey!

At next time, we will discuss the auxiliary verb can.